Lukioon hakevalle

Katso lukion esittelyvideo! https://www.youtube.com/embed/AIC4jsqSp-c

UUTTA! Syksystä 2017 alkaen voit yhdistää lentopallon ja lukion! Lue lisää alta tai ota suora yhteys Arja-rehtoriin 040 8387967

Meillä voi suorittaa tietojenkäsittelytieteiden perusopinnot (25 op) lukio-opintojen ohella. Opinnot toteutetaan yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa. Perusopintojen suorittaminen takaa opiskelupaikan Oulun yliopistossa tietojenkäsittelytieteen laitoksella.

lue lisää laitoksesta: http://www.oulu.fi/tol/

Yleisesittely lukiosta

Kiuruveden lukio on yleislukio, joka tarjoaa hyvän pohjan tuleville opinnoillesi. Kuulumme Itä-Suomen lukioiden etäopetusverkostoon, ISOverstaaseen  ja Ylä-Savon toisen asteen oppilaitosten MAHIS-yhteistyöverkostoon.

Olemme mukana kansainvälisessä yhteistyössä. Meillä on yhteistyökoulu Unkarissa. Lisäksi olemme mukana erilaisissa kansainvälisissä yhteistyöhankkeissa. Kiuruveden lukiossa on yleislinjan lisäksi myös matemaattis-luonnontieteellinen linja ja ratsastuslinja. Aikuisille on oma opetussuunnitelma. Yhteistyökumppaneitamme ovat Itä-Suomen ja Oulun yliopistot sekä Savonia-ammattikorkeakoulu.

MAHIS + lukio = Kiuruveden lukio

MAHIS-yhteistyöverkosto tarjoaa mahdollisuuden suorittaa neljässä vuodessa lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto ja ammatillinen tutkinto. Voit valita minkä tahansa itseäsi kiinnostavan koulutusohjelman Ylä-Savossa olevien ammatillisten oppilaitosten tarjonnasta. MAHIKSESSA Kiuruveden lukio on erikoistunut hevostalouden ja sähköalan yhdistelmäopintoihin. Koulustamme voit valmistua paitsi ylioppilaaksi myös esimerkiksi ratsastuksenohjaajaksi, hevostenhoitajaksi tai sähköasentajaksi. Opiskelun tueksi sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma yhdessä opinto-ohjaajan ja MAHIS-koordinaattorin kanssa.

Lentopallo + lukio = Kiuruveden lukio

Syksyllä 2017 starttaa lentopallolinja yhteistyössä Pihtiputaan lukion kanssa. Tarkoituksena on, että opiskelijalla on mahdollisuus pelata taitotasonsa mukaisessa sarjassa oman kehityksensä mukaan joko Pihtiputaalla tai Kiuruvedellä. Lukiota voi vaihtaa kerran lukukaudessa (joululta). Lukio-opinnot kestävät 3½-4 vuotta. Lukujärjestykseen varataan tilaa aamuharjoituksille, jotka mahdollistavat harjoittelun koulutyön ohessa. 

Ratsastus + lukio = Kiuruveden  lukio

Kiuruveden lukiossa voit ottaa opinto-ohjelmaasi ratsastusta ja hevostaloutta. Lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon lisäksi sinulla on mahdollisuus valmistua myös ratsastuksenohjaajan tai hevostenhoitajan ammattiin (mahis). Hevosalan opetuksesta vastaa Ylä-Savon ammattiopiston Hingunniemen koulutila. Täytä yhteishakukortti, jossa Kiuruveden lukion koodi on 1556 ja ratsastuslinjan koodi 829. Ratsastuslijalainen saa laajemman ratsastuspassin ja lisäksi hänelle räätälöidään oma opintopolku. Tarvittaessa avustamme asunnon ja tallipaikan hankinnassa.

Matikka + laskin = LUMA-linja

LUMA-linjalainen voi valita runsaasti matematiikka, fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa. Pitkää matikkaa on tarjolla kaikkiaan 18 kurssia, fysiikkaa 10, kemiaa 6 ja biologiaa 7 kurssia.  Kummisuhde Oulun yliopiston sähkötekniikan osaston kanssa tarjoaa vuosittain mahdollisuuksia tutustua tekniikan opiskeluun yliopistossa.

Media + lukio = Kiuruveden lukio

Lukion integraatiokursseilla voi opiskella videotuotantoa, editointia ja äänityöskentelyä. Lopputuotoksena voi olla oma lyhytelokuva, netti-tv-ohjelma (live-stream), musiikkivideo - voisi melkein sanoa, että vain oma mielikuvitus on rajana.

 

 
Netti-TV
 Facebook faniksi

Yhteystiedot

Kiuruveden lukio
Lähteentie 10
74700 Kiuruvesi

puh. 040-527 1633 / kanslia
fax (017) 272 9318
etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi