Lukioon hakevalle

Katso lukion esittelyvideo! https://www.youtube.com/embed/AIC4jsqSp-c

Lukio tekee yhteistyötä myös ratsastuskeskus Lupiksen kanssa! Katso Yle Uutisten tekemä juttu. Lupiksella on lämmitettävä maneesi, tallitoimintaa, viikonloppukursseja. Lupikselle voi tulla myös oman hevosen kanssa! Kiuruveden lukiossa ratsastusharrastus on osa opintojasi ja voit ratsastaa Lupiksella hyvinkin tavoitteellisesti omien mieltymyksiesi mukaan. 

UUTTA! Syksystä 2017 alkaen voit yhdistää lentopallon ja lukion! Lue lisää alta tai ota suora yhteys Arja-rehtoriin 040 8387967. Voit treenata tavoitteellisesti myös jotain muuta lajia - aamutunteja on varattu yksilöharjoitteluun. 

Lukukaudella 2018-2019 tiivistämme yhteistyötä Savon Eläinsairaalan kanssa. Luma-linjalaisilla ja ratsastuslinjalaisilla on mahdollisuus tehdä harjoittelu, jossa pääsee näkemään eläinlääkärin työskentelyä läheltä ja seuraamaan toimintaa eläinsairaalassa ja eläinlääkintäautossa. Huippu mahdollisuus opiskelijoille, jotka haaveilevat eläinlääkärin ammatista! 

Meillä voi suorittaa tietojenkäsittelytieteiden perusopinnot (25 op) lukio-opintojen ohella. Opinnot toteutetaan yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa. Perusopintojen suorittaminen takaa opiskelupaikan Oulun yliopistossa tietojenkäsittelytieteen laitoksella.

lue lisää laitoksesta: http://www.oulu.fi/tol/

Yleisesittely lukiosta

Kiuruveden lukio on yleislukio, joka tarjoaa hyvän pohjan tuleville opinnoillesi. Kuulumme Itä-Suomen lukioiden etäopetusverkostoon, ISOverstaaseen  ja Ylä-Savon toisen asteen oppilaitosten MAHIS-yhteistyöverkostoon.

Olemme mukana kansainvälisessä yhteistyössä. Meillä on yhteistyökoulu Unkarissa. Lisäksi olemme mukana erilaisissa kansainvälisissä yhteistyöhankkeissa. Kiuruveden lukiossa on yleislinjan lisäksi myös matemaattis-luonnontieteellinen linja ja ratsastuslinja. Aikuisille on oma opetussuunnitelma. Yhteistyökumppaneitamme ovat Itä-Suomen ja Oulun yliopistot sekä Savonia-ammattikorkeakoulu.

MAHIS + lukio = Kiuruveden lukio

MAHIS-yhteistyöverkosto tarjoaa mahdollisuuden suorittaa neljässä vuodessa lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto ja ammatillinen tutkinto. Voit valita minkä tahansa itseäsi kiinnostavan koulutusohjelman Ylä-Savossa olevien ammatillisten oppilaitosten tarjonnasta. MAHIKSESSA Kiuruveden lukio on erikoistunut hevostalouden ja sähköalan yhdistelmäopintoihin. Koulustamme voit valmistua paitsi ylioppilaaksi myös esimerkiksi ratsastuksenohjaajaksi, hevostenhoitajaksi tai sähköasentajaksi. Opiskelun tueksi sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma yhdessä opinto-ohjaajan ja MAHIS-koordinaattorin kanssa.

Lentopallo + lukio = Kiuruveden lukio

Lukio-opinnot kestävät 3½-4 vuotta. Lukujärjestykseen varataan tilaa aamuharjoituksille, jotka mahdollistavat harjoittelun koulutyön ohessa. Lajisi voi olla myös jokin muu kuin lentopallo: esimerkiksi jalkapallo, jääkiekko, suunnistus, hiihto, taitoluistelu jne. Teemme yhteistyötä kiuruvetisten urheiluseurojen kanssa. Mukana ovat mm. Kiuruveden Urheilijat, Kiuruveden Taitoluistelijat, Luomu-Wolley, KK-81, KiuPa. Valitse yhteishaussa Kiuruveden lukio ja lentopallolinja! 

Ratsastus + lukio = Kiuruveden  lukio

Kiuruveden lukiossa voit ottaa opinto-ohjelmaasi ratsastusta ja hevostaloutta. Lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon lisäksi sinulla on mahdollisuus valmistua myös ratsastuksenohjaajan tai hevostenhoitajan ammattiin (mahis). Hevosalan opetuksesta vastaa Ylä-Savon ammattiopiston Hingunniemen koulutila. Täytä yhteishakukortti, jossa Kiuruveden lukion koodi on 1556 ja ratsastuslinjan koodi 829. Ratsastuslijalainen saa ratsastuspassin ja lisäksi hänelle räätälöidään oma opintopolku. Tarvittaessa avustamme asunnon ja tallipaikan hankinnassa. 

Matikka + laskin = LUMA-linja

LUMA-linjalainen voi valita runsaasti matematiikka, fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa. Pitkää matikkaa on tarjolla kaikkiaan 18 kurssia, fysiikkaa 10, kemiaa 6 ja biologiaa 7 kurssia.  Kummisuhde Oulun yliopiston sähkötekniikan osaston kanssa tarjoaa vuosittain mahdollisuuksia tutustua tekniikan opiskeluun yliopistossa.

Media + lukio = Kiuruveden lukio

Lukiossa voi opiskella videotuotantoa, editointia ja äänityöskentelyä. Lopputuotoksena voi olla oma lyhytelokuva, netti-tv-ohjelma (live-stream), musiikkivideo - voisi melkein sanoa, että vain oma mielikuvitus on rajana.

 

 
Netti-TV
 Facebook faniksi

Yhteystiedot

Kiuruveden lukio
Lähteentie 10
74700 Kiuruvesi

puh. 040-527 1633 / kanslia
fax (017) 272 9318
etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi