Lukioon hakevalle

Katso lukion esittelyvideo! https://www.youtube.com/embed/AIC4jsqSp-c

Katso myös video meidän mahisopinnoista 

Lukio tekee yhteistyötä myös ratsastuskeskus Lupiksen kanssa! Lupiksella on lämmitettävä maneesi, tallitoimintaa, viikonloppukursseja. Lupikselle voi tulla myös oman hevosen kanssa! Kiuruveden lukiossa ratsastusharrastus on osa opintojasi ja voit ratsastaa Lupiksella hyvinkin tavoitteellisesti omien mieltymyksiesi mukaan. Kiuruvesi on huippupaikka hevosharrastajalle! 

UUTTA! Syksystä 2019 alkaen voit yhdistää urheilun ja lukion! Lue lisää alta tai ota suora yhteys Katja-rehtoriin 040 8387967. Voit treenata tavoitteellisesti lajia kuin lajia - aamutunteja on varattu yksilöharjoitteluun. Yksilöharjoittelussa tukenasi on koulutettu ammattilainen PT Mikko Kouvalainen. Yksilöharjoittelu tuunataan tukemaan omaa lajiasi - olipa lajisi jääkiekko, jalkapallo, hiihto, esteratsastus, keilailu tai vaikkapa suunnistus. Sinun ei tarvitse olla minkään lajin ammattilainen, vaan voit osallistua yksilöharjoitteluun myös kuntoilun ja itsestä huolehtimisen näkökulmasta. Tästä mahdollisuudesta kannattaa ottaa koppi! 

Meillä voi suorittaa tietojenkäsittelytieteiden perusopinnot (25 op) lukio-opintojen ohella. Opinnot toteutetaan yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa. Perusopintojen suorittaminen takaa opiskelupaikan Oulun yliopistossa tietojenkäsittelytieteen laitoksella.

lue lisää laitoksesta: http://www.oulu.fi/tol/

Yleisesittely lukiosta

Kiuruveden lukio on yleislukio, joka tarjoaa hyvän pohjan tuleville opinnoillesi. Kuulumme Itä-Suomen lukioiden etäopetusverkostoon, ISOverstaaseen  ja Ylä-Savon toisen asteen oppilaitosten MAHIS-yhteistyöverkostoon.

Olemme mukana kansainvälisessä yhteistyössä. Meillä on yhteistyökoulu Unkarissa. Lisäksi olemme mukana erilaisissa kansainvälisissä yhteistyöhankkeissa. Kiuruveden lukiossa on yleislinjan lisäksi myös matemaattis-luonnontieteellinen linja ja ratsastuslinja. Aikuisille on oma opetussuunnitelma. Yhteistyökumppaneitamme ovat Itä-Suomen ja Oulun yliopistot sekä Savonia-ammattikorkeakoulu.

MAHIS + lukio = Kiuruveden lukio

MAHIS-yhteistyöverkosto tarjoaa mahdollisuuden suorittaa neljässä vuodessa lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto ja ammatillinen tutkinto. Voit valita minkä tahansa itseäsi kiinnostavan koulutusohjelman Ylä-Savossa olevien ammatillisten oppilaitosten tarjonnasta. Koulustamme voit valmistua paitsi ylioppilaaksi myös esimerkiksi ratsastuksenohjaajaksi, hevostenhoitajaksi tai sähköasentajaksi. Opiskelun tueksi sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma yhdessä opinto-ohjaajan ja MAHIS-koordinaattorin kanssa.

 

Urheilu + lukio = Kiuruveden lukio

Lukujärjestykseen varataan tilaa aamuharjoituksille, jotka mahdollistavat harjoittelun koulutyön ohessa. Lajisi voi olla myös jokin muu kuin lentopallo: esimerkiksi jalkapallo, jääkiekko, suunnistus, hiihto, taitoluistelu jne. Teemme yhteistyötä kiuruvetisten urheiluseurojen kanssa. Mukana ovat mm. Kiuruveden Urheilijat, Kiuruveden Taitoluistelijat, Luomu-Wolley, KK-81, KiuPa. Halutessasi voit suorittaa lukio-opintosi neljän vuoden aikana. Valitse yhteishaussa Kiuruveden lukio ja urheilulinja!  

Ratsastus + lukio = Kiuruveden  lukio

Kiuruveden lukiossa voit ottaa opinto-ohjelmaasi ratsastusta ja hevostaloutta. Lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon lisäksi sinulla on mahdollisuus valmistua myös ratsastuksenohjaajan tai hevostenhoitajan ammattiin (mahis). Hevosalan opetuksesta vastaa Ylä-Savon ammattiopiston Hingunniemen koulutila. Täytä yhteishakukortti, jossa Kiuruveden lukion koodi on 1556 ja ratsastuslinjan koodi 829. Ratsastuslinjalainen saa ratsastuspassin ja lisäksi hänelle räätälöidään oma opintopolku. Tarvittaessa avustamme asunnon ja tallipaikan hankinnassa.  Aamutreenit ohjaajineen ovat myös ratsastuslinjalaisten käytössä. 

Matikka + laskin = LUMA-linja

LUMA-linjalainen voi valita runsaasti matematiikka, fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa. Pitkää matikkaa on tarjolla kaikkiaan 18 kurssia, fysiikkaa 10, kemiaa 6 ja biologiaa 7 kurssia.  Kummisuhde Oulun yliopiston sähkötekniikan osaston kanssa tarjoaa vuosittain mahdollisuuksia tutustua tekniikan opiskeluun yliopistossa. Lumalinjalta saat huiput eväät vaikkapa eläinlääkärin tai lääkärin ammattiin, muista vaihtoehdoista puhumattakaan. 

Media + lukio = Kiuruveden lukio

Lukiossa voi opiskella videotuotantoa, editointia ja äänityöskentelyä. Lopputuotoksena voi olla oma lyhytelokuva, netti-tv-ohjelma (live-stream), musiikkivideo - voisi melkein sanoa, että vain oma mielikuvitus on rajana. Kiuruvedellä on huiput mahdollisuudet myös teatteritoimintaan  - meillä on Kiuruveden Maalaiskaupunginteatteri, Hulluviima ja Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri. 

 

 
Netti-TV
 Facebook faniksi

Yhteystiedot

Kiuruveden lukio
Lähteentie 10
74700 Kiuruvesi

puh. 040-527 2114 / kanslia
etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi