Ylioppilastutkinto

Yleistä

Ylioppilastutkinto antaa kelpoisuuden korkeakouluopintoihin. Siihen kuuluu vähintään neljä koetta. Tutkintoon osallistuvan tulee suorittaa äidinkielen ja kirjallisuuden koe sekä kolme muuta koetta. Nämä kokeet valitaan ryhmästä, johon kuuluvat ruotsin koe, vieraan kielen koe, matematiikan koe ja jonkin reaaliaineen koe. Yhden näistä kokeista tulee perustua laajaan oppimäärään. Pakollisten kokeiden lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.

Ylioppilastutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Katso lukuvuoden tarkemmat aikataulut kohdasta opiskelijalle/aikatalut. Tutkinnon voi suorittaa hajautetusti enintään kolmen peräkkäisn tutkintokerran aikana. 

Kun pakolliset kokeet on suoritettu hyväksytysti, opiskelija saa ylioppilastutkintotodistuksen. Lukion oppimäärä tai ammatillinen perustutkinto tulee olla suoritettuna ennen ylioppilastutkintotodistuksen saamista.

Ilmoittautuminen

Opiskelija ilmoittautuu ylioppilastutkintoon suorittaakseen koko tutkinnon. Oikeus osallistumiseen on, kun on opiskellut vähintään oppiaineen pakolliset kurssit. Jos vieraassa kielessä ei ole pakollisia kursseja, kokeeseen voi osallistua opiskeltuaan kolme lukiokurssia.

Ammatillista tutkintoa suorittava opiskelija voi osallistua ylioppi­lastutkintoon opiskeltuaan vähintään puolentoista vuoden laajuiset ammatilliset opinnot. 

Ilmoittautuminen kevään ylioppilastutkintoon tulee tehdä 20.11. mennessä ja syksyn tutkintoon 20.5. mennessä.

Yo-infot

Kaikille ylioppilastutkintoon ilmoittautuneille järjestetään lukuvuoden mittaan pakollisia infotilaisuuksia. Katso aikataulut kohdasta ajankohtaista.

Ylioppilastutkintolautakunta:

http://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/index.html

Ylioppilaskirjoituspäivät: www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/koepaivat

 

 

 
Netti-TV
 Facebook faniksi

Yhteystiedot

Kiuruveden lukio
Lähteentie 10
74700 Kiuruvesi

puh. 040-527 1633 / kanslia
fax (017) 272 9318
etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi