Mediaopinnot

Kiuruveden lukion opiskelijalla on mainiot mahdollisuudet osallistua teatteritoimintaan, sillä paikkakunnlla toimii aktiivisesti peräti kolme teatteria, Kiuruveden MaalaiskaupunginteatteriTeatteriryhmä Hulluviima ja Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri

Lukiossamme on modernit videokuvauslaitteet ja tekniikka, joka mahdollistaa suorien tv-lähetysten lähettämisen verkossa ja tallenteiden tekemisen.

Lukiorakennuksen välittömässä läheisyydessä sijaitseva kulttuuritalo Kiurusaleineen antaa ilmaisulle ja tekniikalle loistavat puitteet. 

 

Kurssitarjottimella on mediaan ja ilmaisuun liittyviä kursseja seuraavasti:

Integraatiokurssit

IN6 Musikaalikurssi (soveltava)
Koostuu ilmaisutaidon, liikunnan, kuvataiteen ja musiikin osuuksista. Oma käsikirjoitus ja dramatisointi. Musikaali esitetään kurssin päätteeksi.
 
IN7 Videotuotantokurssi (soveltava)
Opiskellaan videokuvauksen perusteet teoriatasolla (kuvakoot, sommittelu, kameraliikkeet jne.) ja sovelletaan teoriaa käytäntöön harjoituksilla. Tutustutaan erityyppisiin kameroihin ja myös muuhun kalustoon, esim. äänityskalustoon. Tutustutaan live-streamaukseen ja monikameratyöskentelyyn. Kuvataan käsikirjoituksen pohjalta lyhytelokuva.
 
IN8 Videoeditointikurssi (soveltava)
Videoeditoinnin peruskurssi, jossa käytetään jo olemassa olevaa videomateriaalia tavoitteena valmis lyhytelokuva. Tutustuminen erilaisiin video- ja ääniformaatteihin sekä eri editointisovelluksiin. Tutustutaan kuvan  jälkikäsittelyn suomiin mahdollisuuksiin, esim. Chroma-Key ja animaatiot.
 
IN9 Äänityöskentelyn perusteet (soveltava)
Äänityöskentely eri yhteyksissä, esim. videoäänen tallennus ja jälkikäsittely, musiikin äänitys ja jälkikäsittely sekä nettiradio-ohjelman koostaminen ja lähettäminen. Erilaiset ääniformaatit, -sovellukset ja plug-in-sovellukset. Mikrofoni- ja muu äänikalusto. 

TA3, TA4 ja TA5 ovat kursseja, jotka voi suorittaa osallistumalla harrastusteatteritoimintaan kiuruvetisissä teattereissa. 
 

Lukiossamme on mahdollista suorittaa lukiodiplomeita mm. mediasta, musiikista, kuvaamataidosta, teatteritaiteesta. 
 

 
Netti-TV
 Facebook faniksi

Yhteystiedot

Kiuruveden lukio
Lähteentie 10
74700 Kiuruvesi

puh. 040-527 2114 / kanslia
etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi