Mediaopinnot

Kiuruveden lukion opiskelijalla on mainiot mahdollisuudet osallistua teatteritoimintaan, sillä paikkakunnlla toimii aktiivisesti peräti kaksi teatteria, Kiuruveden Maalaiskaupunginteatteri sekä Teatteriryhmä Hulluviima, jota ohjaa opettaja ja kirjailija Heidi Jaatinen. Syksyn 2015 projektina on Minna Canthin näytelmä Anna-Liisa. Hulluviiman Myrskyluodon Maija, jossa pääosaa esitti lukiomme silloinen opiskelija, Eveliina, oli huippujuttu keväällä 2010. Nyt helmikuussa 2012 nautimme Hulluviiman Kalevalasta. Maalaiskaupunginteatterin syksyn 2012 hitti oli Viidakkokirja. Nyt odotellaan näytelmää Kaunis myllärinvaimo. Opiskelijat ovat ahkerasti mukana teatterin eri tehtävissä. Paitsi teatterin lukiodiplomin, opiskelija voi suorittaa myös teatteritaiteen lukiodiplomin. Lue lisää klikkailemalla oheisia linkkejä. 

Lukiossamme on modernit videokuvauslaitteet ja tekniikka, joka mahdollistaa suorien tv-lähetysten lähettämisen verkossa ja tallenteiden tekemisen.

Lukiorakennuksen välittömässä läheisyydessä sijaitseva kulttuuritalo Kiurusaleineen antaa ilmaisulle ja tekniikalle loistavat puitteet. 

 

Kurssitarjottimella on mediaan ja ilmaisuun liittyviä kursseja seuraavasti:

Integraatiokurssit

IN6 Musikaalikurssi (soveltava)
Koostuu ilmaisutaidon, liikunnan, kuvataiteen ja musiikin osuuksista. Oma käsikirjoitus ja dramatisointi. Musikaali esitetään kurssin päätteeksi.
 
IN7 Videotuotantokurssi (soveltava)
Opiskellaan videokuvauksen perusteet teoriatasolla (kuvakoot, sommittelu, kameraliikkeet jne.) ja sovelletaan teoriaa käytäntöön harjoituksilla. Tutustutaan erityyppisiin kameroihin ja myös muuhun kalustoon, esim. äänityskalustoon. Tutustutaan live-streamaukseen ja monikameratyöskentelyyn. Kuvataan käsikirjoituksen pohjalta lyhytelokuva.
 
IN8 Videoeditointikurssi (soveltava)
Videoeditoinnin peruskurssi, jossa käytetään jo olemassa olevaa videomateriaalia tavoitteena valmis lyhytelokuva. Tutustuminen erilaisiin video- ja ääniformaatteihin sekä eri editointisovelluksiin. Tutustutaan kuvan  jälkikäsittelyn suomiin mahdollisuuksiin, esim. Chroma-Key ja animaatiot.
 
IN9 Äänityöskentelyn perusteet (soveltava)
Äänityöskentely eri yhteyksissä, esim. videoäänen tallennus ja jälkikäsittely, musiikin äänitys ja jälkikäsittely sekä nettiradio-ohjelman koostaminen ja lähettäminen. Erilaiset ääniformaatit, -sovellukset ja plug-in-sovellukset. Mikrofoni- ja muu äänikalusto. 

 IT1 Ilmaisutaidon peruskurssi 1 (soveltava)
Ryhmässä, lämmittely, tutustuminen, turvallisuus, aistit, tunne, liike, miimi, ääni, puhe, impro, rentoutuminen, esitys. Kurssipäiväkirja.
 
IT2 Ilmaisutaidon peruskurssi 2 (soveltava)
Draamalliset ja teatteri-ilmaisulliset keinot, kommunikaatio- ja sosiaaliset taidot, itsearviointi, esitys. Kurssipäiväkirja.
 
IT3 Ilmaisutaidon performanssikurssi (soveltava)
Ryhmä ja teema. Järjestetään esitys tai tapahtuma jollekin ryhmälle. Kurssipäiväkirja.
 
IT4 Ilmaisutaidon lukiodiplomikurssi (soveltava)
Itsenäisesti valmistetaan yksin tai ryhmänä opinnäyte-esitys, jossa osoitetaan draamallista ja teatteri-ilmaisullista osaamista. Kurssipäiväkirja ja essee. Diplomitodistus, arvostelu 1–5. Ilmaisutaidon 1. ja 2. kurssi suoritettava ennen tätä.
 

 
Netti-TV
 Facebook faniksi

Yhteystiedot

Kiuruveden lukio
Lähteentie 10
74700 Kiuruvesi

puh. 040-527 1633 / kanslia
fax (017) 272 9318
etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi