MATIKKA + LASKIN = LUMA-LINJA

LUMA-linjalla voit opiskella runsaasti luonnontieteitä ja matematiikkaa, eli fysiikkaa, kemiaa, biologiaa ja maantiedettä. Pitkää matematiikkaa on tarjolla 18 kurssia, fysiikkaa 10 kurssia, kemiaa 6 kurssia ja biologiaa 7 kurssia.

Nämä oppiaineet ovat tärkeitä, jos haluat myöhemmin pyrkiä opiskelemaan lääkäriksi, insinööriksi tai vaikkapa biologiksi. Tiesitkö, että keväästä 2012 lähtien lääkärikoulutuksen valintakoe perustuu lukion biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin ja syventäviin kursseihin ja koetilaisuudessa ajettavaan lisäaineistoon? Laajat matematiikan opinnot antavat valmiuksia menestyä valintakokeessa. Lue lisää klikkaamalla tästä.

Lukio-opintojen ohella voit halutessasi suorittaa sähköalan ammatillisen perustutkinnon ja valmistua sähköasentajaksi. Näin voit luoda valmiuksia sähkötekniikan opiskeluun yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa.

Kiuruveden lukio on Oulun yliopiston sähkötekniikan osaston kummikoulu. LUMA-linjalainen pääsee jo lukiovaiheessa tutustumaan tekniikan opiskeluun yliopistossa.

Kiuruvedellä on mahdollista kerrata ylioppilaskokeisiin opiskelemalla matikkaa maratonilla. Matikkamaraton järjestetään hiihtolomaa edeltävänä perjantaina viikolla 9. Maratonin pituus on 42 195 sekuntia. Lue viimekertaisesta tapahtumasta lisää klikkaamalla tästä.

Kiuruveden lukiossa on matikan virtuaalikeidas, joka tähtää pitkän matematiikan opetuksen ja opetusmenetelmien kehittämiseen. Jokainen koulun pitkän matematiikan opiskelija saa jatkuvaa tukea opiskeluunsa. Virtuaalikeitaassa opiskelijoilla on kotikoneillaan internet-pohjainen käyttöympäristö, jonka kautta he voivat saada jatkuvaa tukea ja ohjausta ajasta ja paikasta riippumatta. Kurkista matikan kotisivuja klikkaamalla tästä

Kysy lisää opettajilta, opolta tai rehtorilta.

Arja Pentikäinen
rehtori, p. 040 838 7967