Kansainvälisyys ja kieliopinnot

Kiuruveden lukiossa voi ruotsin ja englannin lisäksi opiskella saksaa, ranskaa, espanjaa, venäjää ja latinaa. Vielä eksoottisempia kieliä, vaikkapa japania, voi opiskella ISOverstaassa. Ystävyystoiminta unkarilaiskoulun kanssa mahdollistaa myös unkarin kielen kylpyjä.  Tessék lassan mondani!

Ystävyyskoulumme, Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola, sijaitsee Koillis-Unkarissa, Miskolcissa. Jo vuonna 2003 alkanut ystävyys on lujittunut ja toiminta tiivistynyt  vuosien varrella. Kiuruveden lukion opiskelijoita on ollut Unkarissa opiskelijavaihdossa ja taideleireillä. Kesällä 2012 on suunnitteilla toinen taideleiri Kiuruvedelle. Cantus Firmus -kuoro suunnittelee johtajansa Anna-Mari Svärdin johdolla kolmatta konserttimatkaa Unkariin keväällä 2013. 

Meillä on tällä lukuvuodella kaksi vaihtoopiskelijaa, ranskalainen Thilbaulth ja japanilainen Amane. Lisäksi kaksi kiuruvetistä on vaihdossa 2015 - 2016. Lukuvuonna 2014 - 2015 lukiossamme oli myös ranskainen vaihto-oppilas. 

Helmikuussa 2012 kiuruvetiset fysiikan opiskelijat kävivät opettajansa johdolla yhdessä Sonkajärven ja Vieremän fysiikan ryhmien kanssa tiedekoululeirillä Cernissä Sveitsissä etsimässä Higgsin hiukkasta. Hiukkasen olemassaolosta kuultiinkin mediassa myöhemmin keväällä. 

Innokkaat ruotsin opiskelijat vierailivat Tukholmassa keväällä 2012.

Juuri päättyneen Comenius-projektin aikana opiskelijat opettajineen kävivät Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa. Pidimme myös näiden maiden edustajia vierainamme keväällä 2010.  

Kiuruveden lukiossa oli lukuvuonna 2011-2012 vaihto-opiskelija Australiasta. Myös tänä lukuvuonna on tulossa vaihto-opiskelija. 

 

 
Netti-TV
 Facebook faniksi

Yhteystiedot

Kiuruveden lukio
Lähteentie 10
74700 Kiuruvesi

puh. 040-527 1633 / kanslia
fax (017) 272 9318
etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi