Kansainvälisyys ja kieliopinnot

Kiuruveden lukiossa voi ruotsin ja englannin lisäksi opiskella saksaa, ranskaa, espanjaa, venäjää ja latinaa. Vielä eksoottisempia kieliä, vaikkapa japania, voi opiskella verkko-opintoina. Ystävyystoiminta unkarilaiskoulun kanssa mahdollistaa myös unkarin kielen kylpyjä. Tessék lassan mondani!

Ystävyyskoulumme, Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola, sijaitsee Koillis-Unkarissa, Miskolcissa. Jo vuonna 2003 alkanut ystävyys on lujittunut ja toiminta tiivistynyt  vuosien varrella. Kiuruveden lukion opiskelijoita on ollut Unkarissa opiskelijavaihdossa ja taideleireillä. Syksyllä 2018 ryhmä unkarilaisia opettajia ja opiskelijoita vieraili koulussamme, ja keväällä 2019 teemme vastavierailun.

Laajan fysiikan opiskelijat ovat vierailleet opettajansa johdolla Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksessa CERNissä Sveitsissä.

Kiuruveden lukiossa on usein vaihto-opiskelijoita, ja myös monet omat opiskelijamme ovat käyneet vaihdossa ulkomailla.