RATSASTUS + LUKIO = KIURUVEDEN LUKIO

Kiuruveden lukiossa ratsastus ja hevoset voivat olla osa opintojasi kahdella tavalla:

1) Ratsastuslinja ja ratsastuspassi 

Kiuruveden lukion ratsastuslinjalaisilla on mahdollisuus lunastaa itselleen ratsastuspassi 20 euron kurssimaksua vastaan. Ratsastuspassilla pääsee ratsastamaan kurssin aikana 15 kertaa. Tunteja järjestävät  Taitavat Kaviot -ratsutalli, Hirvijärven ratsutalli sekä Laukanmäen talli. Uusin yhteistyökumppani on Ratsastuskeskus Lupis. Lupiksella on aivan mielettömät puitteet harrastukselle: helmenä lämmitettävä maneesi, jossa nykyaikaiset tilat. Vahva suositus sinulle, joka haluat harrastaa ratsastusta tavoitteellisesti! 

Kiuruveden lukiossa on ratsastuslinja, jossa voi suorittaa kursseja liittyen ratsastukseen ja hevostalouteen. Ratsastuslinjalle haetaan erikseen. Yhteishaussa Kiuruveden lukion koodi on 1556 ja ratsastuslinja 829.

Ratsastuslinjan opiskelija voi suorittaa lukion soveltavia opintoja Hingunniemen koulutilalla. Luvassa on hevosen anatomiaa ja fysiologiaa, vastuunottoa ja huolenpitoa hevosesta, valjas- ja nahkatöitä, tallipäivystystä jne. Jos suunnitelmissasi on pyrkiä vaikkapa opiskelemaan eläinlääkäriksi, ahkera lukio-opiskelu  yhdistettynä hevostalouden opintoihin antaa erinomaiset valmiudet. Ratsastuslinjalla voi myös keskittyä pelkästään lukio-opintoihin ja ratsastamiseen - hevostalouden opinnot ovat mahdollisia, eivät pakollisia. 

HUOM! Ratsastuspassi on syksystä 2020 alkaen vain ja ainoastaan ratsastuslinjalaisia varten. Jos siis haluat hyödyntää edullisia tuntejamme, hae yhteishaussa nimenomaan ratsastuslinjalle! 

 

2) Hevostalouden perustutkinto

Lukio-opintojen ohella on mahdollista suorittaa myös ratsastuksenohjaajan tai hevostenhoitajan tutkinto. Hevostalouden koulutusohjelmaan on valintakoe: ratsastuksenohjaajaksi hakevalla ratsastuskoe ja hevostenhoitajaksi hakevalla tallikoe. Kyse on MAHIS -opinnoista. Saadaksesi ilmoittautumislomakkeen näihin opintoihin, ota yhteyttä.  

Ota yhteyttä ja kysy lisää: 

Matti Heikinmaa
rehtori, p.  040 828 1825
 matti.heikinmaa(at)kiuruvesi.fi
 
Kirsi Huttunen
opinto-ohjaaja, p. 040 5271 791
kirsi.huttunen(at)kiuruvesi.fi

 

 

 
Netti-TV
 Facebook faniksi

Yhteystiedot

Kiuruveden lukio
Lähteentie 10
74700 Kiuruvesi

puh. 040-527 2114 / kanslia
etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi