RATSASTUS + LUKIO = KIURUVEDEN LUKIO

Kiuruveden lukiossa ratsastus ja hevoset voivat olla osa opintojasi kahdella tavalla:

1) Ratsastuslinja ja ratsastuspassi 

Kiuruveden lukion ratsastuslinjalaisilla on mahdollisuus lunastaa itselleen ratsastuspassi 20 euron kurssimaksua vastaan. Ratsastuspassilla pääsee ratsastamaan kurssin aikana 10 kertaa. Tunnit järjestää ensisijaisesti Kiuruveden ratsastajat, mutta tunteja voi olla myös Taitavat Kaviot -ratsutallissa. Kurssimerkinnän saa palauttamalla täytetyn ratsastuspassin rehtorille. Lukiolainen voi suorittaa kaksi passia lukuvuodessa. Toisin sanoen lukiolainen saa 40 eurolla 20 ratsastustuntia ja kurssimerkinnät kaupan päälle!

Kiuruveden lukiossa on ratsastuslinja, jossa voi suorittaa kursseja liittyen ratsastukseen ja hevostalouteen. Ratsastuslinjalle haetaan erikseen. Yhteishaussa Kiuruveden lukion koodi on 1556 ja ratsastuslinja 829.

Ratsastuslinjan opiskelija suorittaa lukion soveltavia opintoja Hingunniemen koulutilalla. Luvassa on hevosen anatomiaa ja fysiologiaa, vastuunottoa ja huolenpitoa hevosesta, valjas- ja nahkatöitä, tallipäivystystä jne. Jos suunnitelmissasi on pyrkiä vaikkapa opiskelemaan eläinlääkäriksi, ahkera lukio-opiskelu  yhdistettynä hevostalouden opintoihin antaa erinomaiset valmiudet. 

2) Hevostalouden perustutkinto

Lukio-opintojen ohella on mahdollista suorittaa myös ratsastuksenohjaajan tai hevostenhoitajan tutkinto. Hevostalouden koulutusohjelmaan on valintakoe: ratsastuksenohjaajaksi hakevalla ratsastuskoe ja hevostenhoitajaksi hakevalla tallikoe. Kyse on MAHIS -opinnoista. Saadaksesi ilmoittautumislomakkeen näihin opintoihin, ota yhteyttä.  

Ota yhteyttä ja kysy lisää: 

Arja Pentikäinen
rehtori, p. 040 838 7967  
arja.pentikainen@kiuruvesi.fi
 
Kirsi Huttunen
opinto-ohjaaja, p. 040 5271 791
kirsi.huttunen@kiuruvesi.fi

 

 
Netti-TV
 Facebook faniksi

Yhteystiedot

Kiuruveden lukio
Lähteentie 10
74700 Kiuruvesi

puh. 040-527 1633 / kanslia
fax (017) 272 9318
etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi