RATSASTUS + LUKIO = KIURUVEDEN LUKIO

Kiuruveden lukiossa ratsastus ja hevoset voivat olla osa opintojasi kahdella tavalla:

1) Ratsastuslinja ja ratsastuspassi 

Kiuruveden lukion ratsastuslinjalaisilla on mahdollisuus lunastaa itselleen ratsastuspassi 20 euron kurssimaksua vastaan. Ratsastuspassilla pääsee ratsastamaan kurssin aikana 15 kertaa. Tunteja järjestävät Kiuruveden ratsastajat, Taitavat Kaviot -ratsutalli, Hirvijärven ratsutalli sekä Laukanmäen talli. Uusin yhteistyökumppani on Ratsastuskeskus Lupis. Lupiksella on aivan mielettömät puitteet harrastukselle: helmenä lämmitettävä maneesi, jossa nykyaikaiset tilat. 

Kurssimerkinnän saa palauttamalla täytetyn ratsastuspassin rehtorille. Lukiolainen voi suorittaa kaksi passia lukuvuodessa. Toisin sanoen lukiolainen saa 40 eurolla 30 ratsastustuntia ja kurssimerkinnät kaupan päälle!

Ratsastuspassiin voi olla tulossa pieniä muutoksia lukuvuodelle 2018-2019. 

Kiuruveden lukiossa on ratsastuslinja, jossa voi suorittaa kursseja liittyen ratsastukseen ja hevostalouteen. Ratsastuslinjalle haetaan erikseen. Yhteishaussa Kiuruveden lukion koodi on 1556 ja ratsastuslinja 829.

Ratsastuslinjan opiskelija voi suorittaa lukion soveltavia opintoja Hingunniemen koulutilalla. Luvassa on hevosen anatomiaa ja fysiologiaa, vastuunottoa ja huolenpitoa hevosesta, valjas- ja nahkatöitä, tallipäivystystä jne. Jos suunnitelmissasi on pyrkiä vaikkapa opiskelemaan eläinlääkäriksi, ahkera lukio-opiskelu  yhdistettynä hevostalouden opintoihin antaa erinomaiset valmiudet. Ratsastuslinjalla voi myös keskittyä pelkästään lukio-opintoihin ja ratsastamiseen - hevostalouden opinnot ovat mahdollisia, eivät pakollisia. 

Katso Ylen Itä-Suomen uutisista, mitä kaikkea Kiuruvedellä onkaan ratsastajalle tarjota: 

https://areena.yle.fi/1-4325848

Yhteistyökuvioita Lupiksen kanssa hiotaan parhaillaan ensi lukuvuotta ajatellen. 

2) Hevostalouden perustutkinto

Lukio-opintojen ohella on mahdollista suorittaa myös ratsastuksenohjaajan tai hevostenhoitajan tutkinto. Hevostalouden koulutusohjelmaan on valintakoe: ratsastuksenohjaajaksi hakevalla ratsastuskoe ja hevostenhoitajaksi hakevalla tallikoe. Kyse on MAHIS -opinnoista. Saadaksesi ilmoittautumislomakkeen näihin opintoihin, ota yhteyttä.  

Ota yhteyttä ja kysy lisää: 

Arja Pentikäinen
rehtori, p. 040 838 7967  
arja.pentikainen@kiuruvesi.fi
 
Kirsi Huttunen
opinto-ohjaaja, p. 040 5271 791
kirsi.huttunen@kiuruvesi.fi

 

 

 
Netti-TV
 Facebook faniksi

Yhteystiedot

Kiuruveden lukio
Lähteentie 10
74700 Kiuruvesi

puh. 040-527 1633 / kanslia
fax (017) 272 9318
etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi