Ylioppilasjuhla
Lisätty: 02.06.2021

Lukion ylioppilasjuhlaa vietetään lauantaina 5.6. Kiurusalissa klo 11. Juhlaa voi seurata livestreamina lukion Youtube-kanavan kautta. Yleisömäärä on rajattu: kaksi vierasta/ylioppilas.

Lukion aloitus ja koronaohjeita
Lisätty: 14.08.2020

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Tämänhetkisessä Korona-viruksen tartuntatilanteessa lukio-opetuksessa palataan normaalisti lähiopetukseen 12.8.2020. Valitettavasti juuri vahvistui, että Kiuruveden alueella on todettu yksi uusi korona-virus-tartunta erittäin rauhallisen kesän jälkeen. Lukiolla on laadittu suunnitelma, miten tartuntatilanteen pahetessa toimitaan, mutta nyt toki toivotaan, että tilanne ei Kiuruvedellä huonone, vaan voimme palata hyvään kouluarkeen.

OHJEET OPISKELIJALLE:

1) Et voi tulla kouluun flunssaoireisena tai muutoin sairaana. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Kotiin on syytä jäädä heti, mikäli näitä oireita ilmaantuu. Kevät opetti kantapään kautta, että ripeys reagoida on se tapa, jolla tartuntojen leviäminen voidaan estää.

2) Jos olet sairaana, ihan normaalissakin kausiflunssassa tai muutoin, niin yksi kuumeeton päivä ennen kouluun paluuta. Koronavirus-tartunnassa noudatetaan tarkasti infektiolääkärin ohjeita, eikä karanteenista lipsuta. Mikäli joku perheessä sairastuu Korona-virukseen, niin toivomme, että olette välittömästi yhteydessä lukioon, jotta voimme tarkistaa toimintaohjeet viipymättä hygieniahoitajalta ja tarvittaessa eristää tiloja ja suunnitella muita tarvittavia toimenpiteitä.

3) Kädet pestään aina sisätiloihin tultaessa lämpimällä vedellä ja saippualla. Pese kädet myös heti kun menet kotiin. ERITYISTÄ VALVONTAA HARJOITAMME RUOKAILUUN LÄHDETTÄESSÄ: JOKAINEN POISTUU LUOKASTA KÄSIENPESUN KAUTTA, VAIKKA EI MENISIKÄÄN KOULUN RUOKALAAN SYÖMÄÄN.

4) Niistä nenäliinaan, laita käytetty liina heti roskiin. Allerginen heinänuha on kirkasta eritettä, räkäisessä flunssassa olet kotihoidossa.

5) Yski joko nenäliinaan tai hihaan.

6) Huolehdi turvallisen välimatkan pitämisestä omalta osaltasi sekä toisiin opiskelijoihin että henkilökuntaan.

7) Halutessasi voit käyttää hengitysmaskia: noudata silloin THL:n ohjeita, jotta et rakenna nenäsi alle pöpöpesäkettä.

8) Koulukyydeissä on edelleen syytä istua perhekunnittain eli jos on saman perheen lapsia, niin vierekkäin. Samoin on hyvä suosia ”omia paikkoja” eli aamuin illoin samalle paikalle istumaan. Koulukyydeissä on levittäydyttävä niin laajalle kuin se on mahdollista.

9) Lähiopetuksessa on voimassa normaalit poissaolokäytännöt: jokaisesta sairauspoissaolosta viipymättä yhteys ryhmänohjaajaan, muusta syystä johtuviin poissaoloihin on anottava lupa ETUKÄTEEN RYHMÄNOHJAAJALTA.

Mikäli sinulla on vakava perussairaus esim. leukemia ja hoitava lääkärisi katsoo, että lähiopetus ei ole turvallista, niin täytyy toimittaa lääkärintodistus koululle, jolloin voidaan yhteistyössä perheen kanssa suunnitella lukio-opintoja.

10) Sisälle lukioon saa tulla ainoastaan lukiolaiset ja koulun henkilökunta. Ulkopuolisesta vierailusta on sovittava etukäteen lukion opettajan kanssa.

11) Erityisesti syyslomaa ajatellen, on syytä huomioida, että ulkomaille tehdyn matkan jälkeistä karanteeni-määräystä ollaan tiukentamassa parhaillaan. Nyt Ylä-Savon Soten ohje on, että kouluun voi tulla, jos on oireeton, mutta on käytettävä 14 vuorokauden ajan hengitysmaskia. THL:n linjauksen mukaan hengitysmaski on henkilökohtainen hygieniaväline, kuten esim. kuukautissuoja, niiden hankkimisesta vastaa lukiolainen itse tai hänen perheensä. Todennäköisesti ihan näinä päivinä tulee ohje täydellisestä 14 vuorokauden karanteenista ulkomaan matkan jälkeen. Kannattaa seurata tarkasti yleistä tiedotusta matkustamiseen liittyen.

12) Suunnittelemme opettajakunnan kanssa vielä ruokailuun liittyviä käytäntöjä: noudata niitä, kun ne sinulle kerrotaan.

13) Näillä näkymin juhlimme kevään ylioppilaita lauantaina 29.8.klo 11:00: tarkemmat ohjeet valmistuvat, kun saadaan THL:n uusimmat ohjeet juhlatilaisuuksiin.

14) Myös syksyn ylioppilaskirjoitukset ovat normaalisti tämänhetkisen tiedon valossa.

Hollantilaistutkimuksen mukaan pandemia saataisiin pysäytettyä ilman rokotetta, jos kaikkialla pidettäisiin huolta turvaväleistä, käsihygieniasta ja joukkotilanteissa käytettäisiin maskeja. Se on hyvä muistutus siitä, että nyt täytyy jaksaa olla vielä varovainen. Noudattamalla hygienia-ohjeistuksia edistämme kaikkien terveysturvallisuutta. Välinpitämättömyys tai laiskuus ohjeiden noudattamisessa on erittäin itsekästä.

Kevään etäopintojen jälkeen varmasti kaikki vilpittömästi haluamme palata lähiopetukseen: pyritään siihen, että omilla toimillamme edistämme lähiopetuksessa pysymistä.

On erittäin mukava nähdä teitä kaikkia livenä!

Terkuin

Katja-reksi

Oppikirjat 2020-2021
Lisätty: 14.08.2020

Oppikirjaluettelon löydät tästä linkistä.

Lukion kevätjuhla 2020
Lisätty: 30.05.2020

Lukion kevätjuhlaa vietettiin etänä ja tästä linkistä pääset mukaan juhlatunnelmaan!